CANNELLONI "NÁPOLYI" MÓDRA

2017-05-26

sponsored links

/CANNELLONI ALLA PARTENOPEA/

....... sonk?s, ricott?s töltött tészta, a vasárnapi családi ebéd kedvence.


Hozzávalók: (4 személyre)

25 dkg friss lasagne lap
30 dkg mozzarella
20-25 dkg ricotta
15-20 dkg fõtt sonka
2 tojássárgája
6 evõkanálnyi reszelt Parmezansajt
60 dkg konzerv paradicsom
1 kis hagyma, só, bors, szerecsendió
friss bazsalikom levél, olivaolaj




Elkészitjük a tölteléket:
A sonkát finomra apritjuk. Egy tálba tesszük a ricottával, a tojássárgákkal,
3 evõkanálnyi parmezánnal, az apróra vágott mozzarellával, sózzuk,
borsozzuk, és csipetnyi szerecsendióval izesitjük. Jól összedolgozzuk.


A lasagne lapokat forró sós vizben egyenként néhány pillanat alatt
kifõzzük (nem kell teljesen, csak hogy göngyölhetõ legyen), szûrõ-
kanállal óvatosan tiszta konyharuhára szedjük.


A szószhoz: a paradicsom konzervet turmixoljuk. Egy edényben néhány
kanálnyi olivaolajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát. Ráöntjük a
paradicsomot, enyhén sózzuk, beledobunk néhány friss bazsalikom
levelet, és 10-15 perc alatt megfõzzük.

Egy sütõ-tál aljára vékony réteg paradicsom szószt kenünk.
A lasagne lapokat megtöltjük az elkészitett töltelékkel, feltekerjük,
és a paradicsom szószra rakosgatjuk egymás mellé a sütõ-tálba.



A tetejére újabb paradicsomot kenünk, és megszórjuk a maradékparmezánsajttal. Alufóliával lefedjük, és 200 fokra elõmelegitett
sütõben kb 20 percig sütjük. Ekkor levesszük az alufóliát, és
további 10 perc alatt készre sütjük.


Tálalás elõtt érdemes egy tiszta konyharuhával letakarni és
pihentetni kb 20 percet, hogy a töltelék ne legyen túl forró, és
a benne sült mozzarella túl hig. 
Friss bazsalikom levelekkel diszitjük.








Folytats a blogon ... pizzorante.blogspot.com/2017/05/canne...

sponsored links

Keres?s